Dýňová panna cotta

Podzimní variace na klasický italský dezert.

Na 2 - 3 porce budeme potřebovat:

- 200 ml šlehačky
- 50 ml mléka
- 2 lžíce moučkového cukru (nebo 2 lžíce medu)
- 1 ks skořice
- 1 čajová lžička práškové želatiny
- 10 ml rumu
- 20 ml dýňového oleje
Na ozdobení: čerstvé maliny rozehřáté s troškou rumu, mandlové plátky opražené na sucho, lístek meduňky

Postup

Do malé mističky dáme 1 polévkovou lžíci vody a vsypeme želatinu. Promícháme a necháme 5 minut stát, aby nabobtnala. Smetanu a mléko nalijeme do rendlíku, přidáme cukr a kousek skořice a zahříváme na středním plameni. Vzniklou směs občas promícháme a přivedeme k varu. Následně přidáme želatinu a minutu povaříme, aby se rozpustila. Vyndáme skořici a přidáme rum, dýňový olej a med (pokud jste již nedali práškový cukr). Vše promícháme, nalejeme do skleniček a dáme do chladničky.

Zhruba po 3-4 hodinách  panna cotta ztuhne a můžeme podávat.

Před servírováním zdobíme rozehřátými malinami s rumem a sypeme mandlemi. Můžeme dozdobit meduňkou.

Dobrou chuť.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení