Podzimní dýňová polévka

Oranžovo žlutá krémová polévka s opraženými dýňovými semínky a kapkou dýňového oleje jako závěrečnou tečkou na podzimním jídelním stole již pomalu zevšedněla. Ale opakování je matkou moudrosti.

Rozpis pro cca 2 litry polévky:

- 1 středně velká cibule
- 1 středně velká dýně hokkaido
- olivový olej
- 2 středně velké brambory
- kousek čerstvého zázvoru
- dýňový olej
- menší balení dýňových semínek
- 150 g zakysané smetany
- muškátový oříšek
- sůl

Na olivovém oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou dýni (odrůdu hokkaido není nutné loupat) a stejně tak nakrájené a ostrouhané brambory. Vše lehce osmahneme. V případě potřeby podlijeme olivovým olejem. Zalijeme vodou, osolíme a přibližně 15 - 20 minut vaříme do měkka. Vše rozmixujeme tyčovým mixerem a další přibližně minutu vaříme. Přidáme na jemno nastrouhný zázvor a špetku muškátového oříšku a necháme projít varem. Na závěr rozmixujeme do hladka a podle chutě dosolíme. Podáváme se lžící zakysané smetany, s opraženými a osolenými dýňovými semínky a kapkou dýňového oleje.

Dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení