Dýňový olej
Kategorie: | Konvenční |
---|
Olej výrazně zelené barvy je specialitou uznávanou jako delikatesa. Tykvová jádra se vyznačují vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin a důležitých vitamínů A, B, D a E. Svým obsahem tak dýňový olej odpovídá požadavkům moderní vědy na výživu se zajištěním zdravých tuků.
Dýňový olej obsahuje cca 18 % nasycených a přes 70 % nenasycených mastných kyselin. Působí příznivě na krevní oběh a na žlázy s vnitřní sekrecí. Dýňový olej také mírní potíže spojené s benigní hyperplasií prostaty.
Skladování
Pravý dýňový olej se vyrábí starým osvědčeným postupem, který zajišťuje vysokou kvalitu a jedinečné aroma. Tuto kvalitu a aroma můžete uchovat, pokud olej budete skladovat v chladu a v uzavřené nádobě bez přístupu světla.
Použití
Dýňový olej je velmi vhodný pro přípravu salátů z hlávkového a čínského zelí, fazolí, okurek, rajčat, ředkviček a jiné zeleniny. Svou chutí, stravitelností a vysokou biologickou hodnotou dodává těmto salátům jedinečnou chuť. Velmi oblíben je také pro přípravu masa a uzenin v nálevu octa a oleje, nebo k dochucování polévek. Své uplatnění dýňový olej nalezne i v pomazánkách.
Skladování
Uchovávejte v chladu.